Vad EFK behöver

Några tankar som vuxit i mig efter de senaste veckornas blogg- och mediaskriverier efter att Daniel Norburg föreslagits till EFKs missionsdirektor:

  1. Rätt fokus. Det handlar inte om EFK:s eller frikyrkans överlevnad. Det är ett alldeles för enfaldigt och lågt focus. Det handlar om verkliga människors frälsning och eviga väl. Det handlar om svenskarnas (och alla andras) relation med Jesus Kristus. Det handlar om upprättade och förvandlade liv. Det handlar inte om att hålla liv i organisationer eller sammanslutningar.
  2. Rätt grund. Vi behöver se en missionerande rörelse på apostolarnas och profeternas grund. Cahtrine Nygren skriver bra om vilka sorts människor vi ska leta efter som pionjärer och församlingsplanterare på pionjärbloggen. Om vi inte har missionsuppdraget i focus går vi vilse i frikyrkodjungeln eller förlorade i materialismen. Vårt uppdrag är att göra människor till lärjungar till Kristus. Vi behöver apostlar som lämnar de 99 frikyrkofåren och startar församlingar bland de förlorade. Och vi behöver profeter som är missnöjda med status quo, som ledsnat på dysfunktionella organisationsformer och inåtvänd underhållningskultur och vågar höja rösten och peka ut nya vägar för Guds folk att slå in på.
  3. Rätt enhet. Vi behöver samarbeta med alla andra som står på en tydlig evangelisk och karismatisk grund och delar missionsuppdraget. Trons och Andens folk. New Wine anglikaner, andedötpa baptister och tungomålstalande lutheraner och pingstvänner m.fl. – förenen eder!
Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Christer Roshamn skriver:

    Det var tre riktigt bra punkter Richard!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s