Andlig transformation

Jag är en av dem som tror att det andliga som inte är synligt ( Gud, änglar, demoner och en inspirerad idevärld) är vad som ligger bakom och påverkar vad som sker i den synliga världen. Så när jag nu skriver om andlig omformning, riktningsförändring och ökad (och även minskad) polarisering på det andliga området, tror jag att det området påverkar det politiska och kyrkliga på liknade sätt. Jag tror att denna andliga transformation kommer att yttra sig på följande sätt i Sverige och Europa:
– polariseringen mellan gott och ont, sant och falskt ökar, men det blir inte alltid tydligare. Vi får be till Gud om att det inte yttrar sig i mer våld.
-vissa andliga ledare, inte bara kristna eller muslimska utan även ekonomiska och politiska,kommer att attrahera många nya följare kring sin person. Det kan få personkultliknande former som blir besvärliga att hantera.
– oväntade och oheliga allianser uppstår
– gamla gränser tänjs till bristningsgränsen och kan spricka
– förtroendet för traditionellt organiserad religion och politik minskar rejält vilket öppnar för nya former på gräsrotsnivå som får globala konsekvenser. Det är här möjligheterna till positiv omformning ligger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s