Destination Stockholm

Som många redan vet har jag tackat ja till kallelsen att bli föreståndare i Korskyrkan Stockholm. Det innebär att vi som familj kommer att flytta till Stockholm nån gång i augusti. Beslutet att tacka ja hade vi inte kunnat ta om vi inte redan i ett par år upplevt att vi varit färdiga med vår del i församlingsbygget i Korskyrkan Luleå. Jag har också medvetet jobbat på att avveckla andra engagemang under ett par år. Vi tror också att Gud talat till oss specifikt (mer om detta någon annan gång), så vi har varit förberedda på att något nytt skulle komma, men vi visste inte vad förrän Korskyrkan hörde av sig just före påsk. Sådana här beslut är inte lätta att ta om man bara ska ta dem utifrån sitt mänskliga förstånd, för det innebär så stora förändringar. Man måste följa sitt hjärta, Guds tilltal, eller sin inre övertygelse (eller hur man nu vill uttrycka det). Och man måste ta steg i tro in i det okända.

Beslutet att tacka ja till Korskyrkan i Stockholm innebär följande större förändringar för oss som familj:

  • Flytt från Korskyrkan Luleå till Korskyrkan Stockholm. Från det vi själva planterat till en etablerad storstadsförsamling.
  • Flytt från kedjehuset på Porsön i Luleå, till lägenhet i Korskyrkan på Birgerjarlsgatan. Från förortsidyll med grill, altan och gräsmatta, till Östermalm. Det är en rejäl förändring både geografiskt och kulturellt.
  • Nytt jobb för mig. Från Trafikverket till Korskyrkan…
  • Nytt jobb för Therese. Hon har redan klart med jobb på Internationella Engelska skolan och börjar 5 augusti.
  • Nya skolor för två av barnen (de två äldsta pluggar på Universitet i Uppsala i höst). Det har varit många avsked den senaste veckan…
  • Flytt från våra vänner i Luleå med omnejd till nya vänner (och en del gamla som vi kommer närmare).

Allt detta innebär  möten med många nya sammanhang och människor. Och det kommer att innebära att våra vanor och vår livsstil förändras. Det känns väldigt spännande, ganska utmanande och mycket roligt. Vi har insett att vi är på väg in i ett missionsuppdrag och försöker tänka att vi är missionärer med destination Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s